Вредата от цигарите върху красотата

снимка

За вредата от тютюнопушенето се говори все повече и повече, приемат се законови мерки то да бъде ограничено на публични места с цел да се предпазят непушачите от никотина. Всеки знае, че пушенето е опасно за здравето, но проблемите настъпват по-бавно и незабележимо. За сметка на това, обаче, вредата от цигарите върху красотата се забелязва само след няколко месеца тютюнопушене.

Какво се случва:
Кожа на лицето
Кожата на лицето изглежда състарена и изтънена, появяват се преждевременни бръчици около устните, очите и носа, придобива сивкав цвят, предизвикване на акне или псориазис.
Очи
Усеща се раздразнение, сълзене,  поява на конюктивит, по-бързо остаряване на лещата, дори слепота.
Зъби
Видимо пожълтяване, захабяване на венците, може да се стигне и до загуба на зъби.
Коса
Наблюдава се липса на блясък, забавяне на растежа на косата, оплешивавяне.

Ето какво споделят дами, отказали се от този вреден навик:

  • От както не пуша кожата ми стана по-изчистена и по- гладка.
  • Дрехите, дъхът, кожата започнаха да миришат на свежо. За лицето и кожата като цяло - нямам вече пъпки, а косата ми започна да се омазнява по-бавно след като не я замърсявам насила с цигарен дим.
  • Чувствам се страхотно, а за кожата да не говоря - сияе! Всички ми казват, че просто "цъфтя". Сутрин, като се събудя, се учудвам колко леко можело да се диша.
  • От друга страна кожата на лицето ми е в по-добро състояние, зъби, венци...
  • Чувствам се добре, кожата ми стана гладка и се махна сивкавият оттенък.
  • Коса, нокти, кожа - просто невероятно! Тонусът изобщо на цялото тяло се е подобрил. Заедно със спирането на цигарите започнах да пия комплексни витамини и повече вода и резултатът е на лице: здрави нокти, гладка и чиста кожа с ясен тен и лъскава здрава коса. За белите зъбки и чистия дъх да не говоря, то е ясно...
Моят съвет е да се откажете от тютюнопушенето - ще си спестите едновременно ранното повяхване на красотата и многото разходи цигари.

Коментари

Популярни публикации