Да съхраним по-дълго козметиката


снимка
А знаете ли как най-добре да се грижите за козметиката си, за да я ползвате възможно най-дълго и най-безопасно? Аз лично предпочитам да я пазя и да се отнасям внимателно с нея, за да я ползвам възможно най-дълго. Все пак не мога да отделям средства непрекъснато за нови и нови неща, колкото и да ми се иска. Ето 5 прости правила за грижа за козметиката:
  • Винаги измивайте добре и подсушавайте ръцете си преди да бръкнете в козметичен продукт. Така ще намалите до минимум количеството бактериите, които попадат вътре.
  • Ако гърлото ви е възпалено или сте настинали, по-добре не използвайте червила и гланцове, за да не разпространявате вируси и микроби в тях, а после да си ги прехвърлите отново, когато оздравеете.
  • Изпирайте добре гъбичките, апликаторите и четките, които ползвате за гримиране, след всяка употреба. Все пак и те не са вечни - в зависимост от използването им, не ги ползвайте повече от три месеца
  • Съхранявайте козметиката си на тъмно и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. Не е добре, обаче, да ги държите в банята, защото там е влажно, а влагата способства за развитието на бактерии. Затваряйте добре шампоаните, балсамите и другите продукти за баня, за да не навлиза вода в тях.
  • Затваряйте плътно лака за нокти. Старайте се да не се разсейвате прекалено, докато се лакирате и да затворите шишенцето веднага след това. Колкото повече въздух навлиза в лака за нокти, толкова по-бързо той изсъхва и става неизползваем.

Коментари

Популярни публикации