Какво да правиш с дрехите, които изискват твърде голямо усилие, за да ги носиш

 В гардероба си имам дрехи, които изискват твърде голямо усилие, за да ги нося - например някои са твърде официални са и смятам, че ми стоят добре само с високи обувки, грим и прическа, други са обемисти, но тънки, и нямам подходяща връхна дреха за тях.

1. Модно ревю вкъщи

Най-доброто решение според мен е авангардно модно ревю в хола и фотосесия пред тоалетката. Пробвай върху себе си абсурдни съчетания, облечи се на тъмно или със затворени очи - така със сигурност ще откриеш неочаквани комбинации, за които иначе не би се сетила. Може да се получи някой изключителен моден шедьовър, а може и този експеримент да те подсети, че нещо ти липсва, което би направило визията напълно приемлива за показване пред хората. 

2. Вдъхновение от интернет

Нужно ли е да споменавам, че в интернет е пълно с идеи какво да облечеш днес? Outfit of the day е толкова често използван хаштаг в инстаграм, че едва ли са останали хора, които да не са чували за него. А в пинтерест също има супер идеи, особено ако търсиш с какво да съчетаеш конкретна дреха - например: white jeans outfit, red blazer outfit, yellow dress outfit. 

Проблемът с търсенето на модно вдъхновение в интернет, обаче, е че тези, които показват интересни комбинации, са облечени по последните трендове, демонстрират само скъпи марки или изглеждат меко казано нелепо, само и само да привлекат повече внимание. Добре, че напоследък има все повече модни блогъри и инфлуенсъри, чиито фокус е бавната мода, устойчивостта и забавянето на консуматорството. Допада ми, че се засилва тенденцията да се обръща повече внимание на качеството на дрехите, на тяхната непреходност откъм бързи трендове и на съставянето на гардероб, в който дрехите ти могат да се съчетават по-добре помежду си. 

Това движение насърчава креативността в изграждането на тоалет, вместо непрекъснатото закупуване на нови дрехи. А така се увеличава и модното съдържание от типа как да носим една и съща дреха по различни начини. Мисля, че този тип черпене на идеи от интернет какво да облечем и как да съчетаваме дори най-претенциозните си дрехи, е дори много по-полезен и практичен от показването на различни аутфити всеки ден. 

3. Разчистване на ненужните дрехи

И все пак понякога колкото и да се опитваме да намерим приложение на някои от по-странните си модни придобивки, не успяваме. Затова пък в разчистването на ненужни дрехи, на такива, които не харесваш, “не ти носят радост” или не искаш повече да носиш има нещо много освобождаващо (за някои хора). Дали ще ги изхвърлиш, ще ги продадеш или дариш на нуждаещи се - изборът е твой. Аз най-често ги прибирам някъде надълбоко и след време ги вадя отново, за да проверя дали нещо не ми харесва или стои по-добре. Много често ми се случва да не нося една дреха няколко години и след това да я преоткрия. А с това да преоткрия и нови начини, по които да я съчетавам. 

А що се отнася до това, че има тоалети, които смятам, че изискват грим и прическа, мога само да си помрънкам, но истината е, че повече ме домързява и май решението на този проблем е просто да се стегна, а не да търся алтернативи. Да, понякога можеш да завъртиш един кок и да си сложиш слънчевите очила, но друг път, за да одобриш една визия, трябва да се срешеш, да сложиш едно червило и да затракаш с токчетата. 

Но всъщност хубавото в модата и личния стил е, че можеш да правиш каквото си поискаш. А в днешно време комбинацията от официална рокля с маратонки не е нещо странно. Важното е да се забавляваме.


Това беше и последната трета част от серията ми с постове за предизвикателствата при изграждането на гардероб. Ако ти е било интересно, може да прочетеш и другите две статии:


Коментари

Популярни публикации