Цветовете на изгрева върху ноктите

Follow my blog with Bloglovin

Свежо и шарено лятно настроение върху ноктите! И тъй като ми е слънчево, вдъхновена от нюансите на изгрева, реших да ги пресътворя в маникюр. Изключително лесно е да се направи в домашни условия, а резултатът е закачлив и отива на всеки бански!

А ето и какво ви трябва и какви са стъпките:
1. Няколко цвята, по ваш избор. Това са моите:


2. Лакирайте се в един от цветовете, който искате да бъде основен. Аз избрах оранжево.


3. Ще ви трябват плоска четка и парче картон за палитра. Четката е най-обикновена за рисуване, не е специална за маникюр. Купих си я от книжарницата за 55 стотинки - съвсем евтино.

4. Нека не забравяме и топ лака, с който да запечатаме нашето произведение на изкуството!


5. След като основният цвят изсъхне (в моя случай това е оранжевото) започваме с най-тъмния цвят от избраните. Капваме няколко капки от лака върху картончето и с топваме плоската четка в цвета. Започваме да потупваме с четката върху нокътя съвсем произволно. Така "мацаме" и с останалите цветове, като започваме от най-тъмния към най-светлия цвят. Аз започнах с червеното, после поставих розовото, след това - жълтото, и най-накрая - малко от бялото.


6. След като нашето абстрактно изкуство е готово, го запечатваме с топ лака, за да прелеят добре цветовете и да заблести! 

Накрая трябва да ви се получи нещо подобно и различно на всеки нокът:


Дано предложението ми ви е било полезно! Ако вас ви вдъхновяват други цветове, може да ги използвате смело, защото тази техника е много лесна и не изисква инвестиции в специални инструменти. 

С пожелание за повече огнено настроение! 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации