Духни за късмет


Време е за разкрасяване! Тази сутрин бях в много весело настроение и реших да се лакирам по закачлив начин. Имам зарчета на ноктите!


Оказа се, че се прави много лесно - бяла основа с черни точки. Всеки може да си го направи сам в къщи - трябват ви само бял и черен лак.


Ако са ви харесали моите зарчета, ето ви някои хитринки, без които ще се налага да използвате лакочистителя повече от необходимото:


1. Нанесете 2-3 или повече пласта от белия лак, за да стане достатъчно плътен и да не прозира.
2. Изчакайте да изсъхне добре преди да направите точките. Ако не го направите, точките ще се размажат или ще изтрият част от основата.
3. За да станат точките еднакво големи, не ги правете директно с четката на лака, а използвайте специален инструмент за точки. Ако пък сте като мен и не обичате да давате излишни пари, може да използвате карфица - от тези с топченцата накрая.


4. За равномерно нанасяне на лак по карфицата е по-добре да капнете няколко капки от лака на лист хартия, вместо да бъркате с карфицата в шишенцето или да се мъчете да го обирате от четката.


Сами може да изберете как да разположите точките по ноктите - дали да са различни или да се повтарят. Аз например умишлено ги разбърках, за да е по-интересно. Прецених, че не искам да имам шестица, ей така - за късмет. Но вие, както винаги, имате свободата да избирате. Надявам се да съм вдъхновила някой от вас да се заиграе със зарчетата.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации