5 лесни стъпки за хубава коса


Кой ли не иска коса, мека като коприна, гладка и лъскава? Мисля, че е доста лесно всички да се сдобием с такава. Предлагам няколко изключително лесни стъпки, които на пръв поглед всеки знае, но не всеки спазва. Нужно е да си напомняме понякога важните неща, защото така сме устроени - да ги забравяме, погълнати от несъществените.


Стъпка 1: Редовно се подстригвайте.
Наистина не пропускайте тази стъпка. Колкото по-дълго не се подстригвате, толкова повече накъсване и цъфтеж ще имате в краищата. Дори да полагате много грижи за косата си, трябва да я скъсявате поне веднъж на няколко месеца, в зависимост от бързината на растеж и вредното влияние на околната среда. Стресът, мръсния въздух, неправилното хранене – всички те са врагове на красивата и блестяща грива. Организмът не може да „храни” пълноценно косата и краищата й страдат най-много. Затова помагайте си с редовното им отстраняване.

Стъпка 2: Използвайте балсам
Ако нямате в момента или не искате да отидете купите, можете да използвате зехтин, за да омекотите косата си. Загрейте малко зехтин в микровълновата, докато стане само леко топъл (около 20 секунди). След като го затоплите намажете го на суха коса и го разрешете с гребен, за да го разнесете по-равномерно. Сложете си шапка за баня и върху нея хавлиена кърпа, за да затоплите главата. Заради по-високата температура косата по-лесно ще поеме полезните съставки на зехтина Ако имате сух скалп, може да намажете и него със зехтина, за да помогне с овлажняването му. Ако сте с мазна коса, или скалпът ви се омазнява твърде бързо, просто се съсредоточете върху краищата на косата. Постойте със зехтина на косата около 10-20 минути, в зависимост от вашите предпочитания и измийте с шампоан.

Стъпка 3: Пречистете косата си.
Когато пречиствате косата си, премахвате всички продукти от нея, които я утежняват. Лесен и евтин начин да го направите е да използвате оцет. Напълнете една чаша с една част оцет и две части вода като точното количество зависи от дължината на косата. След като измиете косата с шампоан, облейте косата със сместа. Изчакайте няколко минути преди да отмиете оцета.  

Стъпка 4: Добавете допълнителен блясък
Винаги изплаквайте косата си с хладка вода в края на душа. Когато я миете с топла вода, от горещината се отварят порите на скалпа, а когато я измивате със студена вода, тя ще затвори тези пори и ще запечата хранителните вещества от шампоана, балсама или маската в скалпа. Това ще направи косата блестяща и по-здрава.

Стъпка 5: Дайте на косата си почивка
Ако изправяте косата си с преса, навивате я или я сушите редовно със сешоар, опитайте да дадете на косата си поне един ден почивка. Този почивен ден ще даде на косата шанс да се възстанови. Когато си правите прическа с някой от тези инструменти, не пропускайте да използвате продукт за топлинна защита.

Коментари

  1. These are all such great tips- thank you!!
    www.saysskippy.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. these are great hair tips! i know i slack on conditioner and trims and my hair sometimes shows it :( and thanks for your comment! :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации