Идеи за приятно прекарване на дъждовен ден


От време на време всеки има нужда от почивен ден от работа, училище и всичко останало - един ден на психичното здраве, ако щете. Но ако този скъпоценен почивен ден се окаже дъждовен? Ето няколко идеи как да извлечете най-доброто от дъждовния си свободен ден и то без да се налага да харчите много пари:
  • Филми и книги: Гледането на филми или четенето на книга е идеален начин да прекарате деня, когато сте си вкъщи. Съберете се с приятели и изберете няколко филма, които не сте гледали. Вземете огромна купа пуканки или още по-добре - ядки, и се наслаждавайте. Ако няма приятели на разположение и не искате да гледате сами филми, започнете книга. Сигурно се сещате за някоя, която се каните да прочетете от дълго време. Излегнете се на дивана или на терасата, ако не е много студено, и се насладете на книгата, докато слушате ромоленето на дъжда. Ще се изненадате колко успокояващо действа.
  • Изработете нещо: Може да направите нещо за декорацията на стаята или да ушиете нещо, ако ви се отдава. Украсете някоя по-обикновена рамка за снимки, например, или друга вещ като ползвате техниката декупаж. Също може да си изработите сами бижута - има много магазинчета за мъниста, откъдето да си закупите необходимите материали. Започнете да творите!
  • Сгответе: Направете нещо специално. Може да е ястие, което отнема повече време и затова не го правите често. А може и да е нещо съвсем ново - какво по-добро време да експериментирате! Сгответе за семейството си, приятелите, гаджето или просто за себе си. В интернет има чудесни рецепти, които да изпробвате.
  • Подредете: Ако искате да направите нещо продуктивно и полезно през почивния си ден, подредете гардероба си. Ще можете да виждате по-добре дрехите си и да се ориентирате какво имате по-лесно. Докато подреждате изпробвайте различни съчетания на тоалетите ви. Така няма да губите излишно време да се чудите какво да облечете в последния момент. Друго място, където може да въдворите ред, е бюрото ви. Може да намалите купчината, която седи върху него. Достатъчно е там да стои компютърът, лампа, химикалки и тефтерче за идеите, които могат да ви сполетят неочаквано. Сложете всичко останало в чекмеджетата и шкафовете, за да не създавате излишен хаос, защото той не води до продуктивност.
  • Спа ден: Най-очевидната опция ще да е спа. Съберете се у вас с приятелки и сами си направете маски на лицето или косата. А защо и да не се лакирате? Ако някой рисува добре, ще се сдобиете с безплатен интересен маникюр.
Казват, че няма нищо по-хубаво от лошото време - съгласни ли сте?

Коментари

Популярни публикации