Малки нещица за големи усмивки


Има дни, в които ни се струва, че светът е само черен, че всичко е с главата надолу и сме като хамстер на въртележка - уж тичаме напред, а не виждаме промяна. Напоследък изживях поредица от няколко такива дни, пълни с абсурди и неприятни емоции. Тъй като напрежението ми дойде в повече, се замислих какво да направя, за да се почувствам добре. Предлагам ви няколко съвсем простички и безплатни (повечето) идеи, които отново да върнат слънчевата усмивка на лицата ви, въпреки мрачното време.
  • Хапнете си нещо сладко. Това е изпитан метод, прилаган от всички нас и доказан многократно от поколенията. Сладичкото винаги подобрява настроението. Най-добре ще е, ако съчетаем полезното с приятното и да се насочим към някой плод или към черния шоколад като по-полезен. Но и да предпочетете възможно най-вредното, стига да е в малки количества, никой няма да ви съди. Все пак веднъж се живее и от време на време, в тежки моменти, можем да си позволяваме и малки изкушения.
  • Поставете цветя в стаята. Стига, разбира се, да не сте алергични към тях. Един букет или саксийно цвете веднага биха разведрили обстановката. Как да не се усмихнеш, когато насреща си имаш красотата и аромата на цветята. Не е нужно да чакаме някой да ни подари, може и ние да направим този жест към самите себе си.
  • Направи подарък. Когато подаряваме подарък, винаги се чувстваме доволни, че сме направили някого щастлив. Не е нужно да изхарчим цяло състояние, а да подарим нещо малко и съвсем символично. Може дори да прекараме известно време в майсторене и да подарим ръчно изработена вещ. Когато срещнем благодарността и радостта в очите на близък човек, със сигурност ще се почувстваме по-добре.
  • Поспортувайте. Когато извършваме физическа дейност, подобряваме циркулацията на кислород в кръвта. Едновременно се освобождаваме от стреса и се зареждаме с положителна енергия и ентусиазъм. Спортът е здраве - не само физическо, но и психическо. Излезте навън и потичайте на въздух.
  • Потанцувайте. Пуснете си любимите песни и се затворете сами в някоя стая. Танцувайте на воля, подскачайте, правете смешни движения, представяйте си, че сте на сцената и тълпата крещи името ви. Забавлявайте се на пук на всичко лошо, изчистете съзнанието си от несгодите и го напълнете само с весели мисли.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации