неделя, 16 октомври 2011 г.

Да изчеткаме косатаНека ви споделя нещо много полезно, което можете да направите за косата си - а именно да я почистите още преди да сте я измили под душа - като я изчеткате.

Взимате четката за коса, навеждате главата надолу и започвате да решете косата. Най-напред само краищата и постепенно започвате да я решете от корените. Така по-лесно ще я разплетете, ако има заплитания, и ще избегнете накъсването на космите. Най-добре е да четкате косата си с четка от естествен косъм или дървен гребен. Бодлите на пластмасовите са много твърди и могат да наранят скалпа. Четкането е добре да продължи около две-три минути. Не стойте прекалено дълго с наведена надолу глава, за да не ви прилошее!

Тази процедура стимулира кръвооросяването и подпомага снабдяването на корените с необходимите им хранителни вещества. Освен това движението укрепва околокосмените мускулни влакна и така предпазва от косопад. Друго предимство е, че по този начин всеки косъм се покрива с предпазващия го мазен слой. А това е нещо хубаво, защото шампоанът служи за измиване на мръсотията от косата, но освен нея отнема и важни вещества. Когато обаче космите са покрити с мазното вещество, то се отмива заедно с шампоана, а косъмът отдолу остава защитен.

На пръв поглед елементарен трик, но пък после косата е мека и лъскава. Пробвали ли сте?


Няма коментари:

Публикуване на коментар